23 February 2014

Perfecting my leather jacket collection

Muistan viime vuoden puolella miettineeni useampaankin kertaan kuinka rakastan nahkatakkeja ja että täydelliseen nahkatakkikokoelmaan panostaisin mielelläni. Viihdyn nahkatakeissa läpi kevään, kesän ja talven, ja koen ne omikseni. Toisin kuin vaikka klassisen kauniit trenssit, jonka joka naisen pitäisi omistaa, mutta josta en ole koskaan löytänyt enemmänkin kuin vain ihan kivalta päälläni näyttävää yksilöä. Nahka sen sijaan vetää puoleensa magneetin lailla. Ja kuten sanotaan, kannattaa miettiä mitä toivoo. Sillä nyt nahkatakkikokoelmani on taas kahta nahkatakkia lähempänä täydellisyyttä...

I absolutely love leather jackets and I remember thinking several times last year about how I'd love to build myself a perfect collection of leather jackets. I wear them all through spring, summer and autumn and I feel like they're just so me. More than those beautiful classic trench coats that every woman should own, but that I've somehow never found one of that actually looks more than just okay on me. But leather just draws me in like a magnet! And as they say, you should be careful what you wish for. Because now my leather jacket collection is two pieces closer to perfection...

Löytö numero yksi oli tosiaan varsinainen löytö! Uudenvuodenaattona kärsin jonkin sortin muotiähkystä, alennusmyynneissä olin piipahtanut vain etsimässä sitä H&M:n kirjailtua svetaria, joka jäi syksyllä vaivaamaan (löysin!), eikä suunnitelmissa ollut toista piipahdusta. Mutta ohikulkiessani jokin sai minut kuitenkin kurkkaamaan Vero Modaan ja heti astuessani liikkeeseen, havaitsin alerekissä mintunvihreän mokkatakin. Saman takin, jota olin sovitellut pariin otteeseen jo keväällä, mutta turhan rationaalisena jättänyt ostamatta. Ja nyt, alennusprosentilla -70%, ei aitoa nahkaa olevalle takille jäänyt hintaa kuin vaivaiset 26,98€!! En voinut uskoa tuuriani ja pikaisen sovituskoppipyrähdyksen jälkeen, takki lähti kassan kautta kotiin. Herkullinen väriläiskä kevääseen ja kesään!

Newcomer number one was an absolute bargain! On new year's eve I was suffering from some kind of fashion overdose, and I'd only visited the sales to finally buy that H&M sweatshirt that I posted about in September, otherwise my interest in shopping was absolutely zero. But as I was walking by Vero Moda, something made me go in and have a quick look. As soon as I stepped in, I saw this mint green suede jacket on a sales rack. The same jacket that I'd tried on a couple of times in the spring, but in my practicality had not bought. And now, with a -70% sticker, the jacket made of genuine suede was only €26,98!! I just couldn't believe my luck as I raced into the fitting room and then onto the counter to take it home. What a delicious pop of color will this be for spring and summer!

Siinä missä mintun värinen mokkatakki ei sinänsä ollut edes ollut haavelistalla, niin konjakinvärisen, pintanahkaisen takin mentävän aukon olin havainnut moneen otteeseen ja se oli etsinnän alla. Tämän takin olin nähnyt Mangon nettisivuilla jo myöskin viime keväänä ja iskenyt siihen silmäni. Odotin, että takkia tulisi kauppoihin ja pääsisin sovittamaan sitä, mutta eipä sitä ikinä tänne Suomen perukoille tullut. Takki jäi kuitenkin kaihertamaan mieltäni ja viimein tammikuun lopulla, erinäisten vaiheiden ja jahkailujen jälkeen, tilasin yllättäen Mango Outletin puolelle ilmestyneen takin itselleni (samalla kertaa kuin tämän mekon).

Muotiähky oli muuten silloin yhä päällä ja hieman harmitti naputella tilaus tammikuun viimeisenä päivänä ja päättää melkein koko tammikuun kestänyt, suunnittelematon ostolakko! Mutta en voinut päästä takkia enää karkaamaan käsistäni – olin jo kerran jättänyt sen tilaamatta outletista, onneksi tuli täydennystä – ja nyt olen kovin tyytyväinen päätökseeni. Takki on rento, kauniisti kulutetun näköistä nahkaa, ja rakastan noita tikkauksia, kaulusta (kauluksettomuutta?) sekä viimeistellyn vaikutelman tekeviä yksityiskohtia epoleteista vetoketjuihin.

Whereas the mint green jacket wasn't even on my wish list, a cognac leather jacket is something I'd been looking for for quite a while. I'd seen this Mango jacket online last spring as well and had had my eyes on it ever since. I'd been waiting for it to hit the stores, so that I could try it on, but it never made it to the stores in here. But I just couldn't forget about it and finally in January, after some chasing and pondering, I ordered it from Mango Outlet where it had surprisingly appeared a couple of weeks earlier. This dress was also in the same order.

I hadn't still fully recovered from my fashion overdose then and I was slightly gutted to make the order on the last day of January as that also ended my unplanned shopping free stint that had lasted for the whole of January. But I just couldn't let the jacket slip out of my hands again – I'd already missed it once at the outlet, but luckily it was restocked – and now I'm more than happy with my decision. The jacket is very laid back, made of beautiful slightly distressed leather, and I love those quilted panels, the lapels and the epaulettes and zippers that make it look very detailed.

Suurimpaan osaan vaatekappaleistani muuten liittyy jokin tarina, usein joku edellä mainitun kaltainen. Olen sekä pihi että päättämätön, joten ostotapahtuma on harvoin minulle niin yksinkertainen kuin "menin kauppaan, näin, tykästyin ja ostin". Ettei vain elämä kävisi liian helpoksi... Toisaalta sen takia minulle harvoin sattuu virheostoja, ja ne hyvät ostokset taas tuntuvat sitäkin paremmilta, kun niiden eteen on pitänyt nähdä vaivaa!

Most of my garments actually do have a lengthy story like these. I'm both frugal and indecisive, so for me it's rarely as simple as "went to the store, saw it, loved it, bought it". I'm very good at complicating things... But on the other hand, I don't make many mistake purchases because of it, and the good purchases feel even better when you've had to chase them a bit!

4 comments :

 1. Vau, onnea hienoista löydöistä!! Noista tulee taatusti olemaan iloa moneksi vuodeksi eteenpäin.:) eikö ole muuten jännä juttu, että toisille trenssi on vaan niin paljon luontevampi valinta, toisille taas lyhyt nahkatakki. Itse kuulun siihen trenssi-ryhmään, jotenkin ne vaan ovat eniten minua. Lisäksi pidän siitä, että osa alakroppaa saa myös suojaa tuulelta, mukava varsinkin kun pyöräilen paljon vuoden ympäri. Sinulle kyllä särmä nahkatakki sopii todella hyvin, pukee sinua. Ja parhaaltahan päällä näyttävät vaatteet, joissa kantaja viihtyy. Minä haaveilen Burberryn klassisesta, puolipitkästä trenssitakista, mutta tässä elämäntilanteessa en ole valmis sijoittamaan ihan niin suurta summaa takkiin. Vaikka samalla tiedän, että se tulisi taatusti maksamaan itsensä takaisin vuosien kuluessa. (Niin ja mies ei ehkä olisi innoissaan ajatuksesta myöskään, meillä kun on rahat ihan yhteiset ja olemme kumpikin opiskelijoita!)

  Siispä onnea hienoista löydöistä! Väritkin ovat mitä ihanimmat!
  T:Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Anna! :) Joo, se on kyllä jännä miten joku vaihtoehto vaan tuntuu paremmalta kuin toinen, vaikka molemmat sinänsä viehättäisivätkin tyylillisesti. Olen aina pitänyt trenssejä tosi kauniina ja vuosia etsin sellaista itsellenikin, mutta jotenkin mikään sovittamani ei tuntunut "oikealta" ja tulin siihen tulokseen, että olen vaan enemmän nahkatakki-ihmisiä. Mutta ehkä se oikea trenssikin vielä joskus sattuu kohdalle! :) Sillekin olisi varmasti paikkansa ja etuna nahkatakkeihin varsinkin tuo pituus.

   Burberryn trenssi olisi kyllä varmasti perusteltu sijoitus trenssi-ihmiselle ja onhan noissa klassikoissa sekin hyvä puoli, että eivät ainakaan poistu myynnistä, niin ehtii hyvin hankkia sittenkin, kun itselle on sopiva hetki. :) En tosin tiedä, että mahtaako Burberryllä olla samanlaisia kovia hinnankorotuksia kuin joillain muilla luksusmerkeillä...

   Delete
 2. Voih, loisto-ostokset! Tuota Mangon nahkatakkia itsekin hypistelin ja nyt kuviasi katsoessa vähän harmittaa, etten ostanut. Vitsi, ihan sama juttu kuin sen Ted Bakerin takkisi kanssa :D Ja tuo mintunvihreä on kanssa huippulöytö, väri on erityisen ihana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anna-Maria! :) Ja heh, onpa kyllä hauska sattuma! Meillä taitaa olla aika samanlainen takkimaku. :D Jos alkaa enemmänkin harmittamaan, niin Mangon Outletistä vielä löytyy...
   Olen yhä ihan hämmentynyt tuosta mintunvärisestä löydöstäni; alle kolmekymppiä aidosta mokasta, olisin luullut, että pienemmälläkin alennuksella olisivat menneet jo aikapäiviä sitten!

   Delete