Jokos olette huomanneet, että suomalaista lehtikaalia löytyy taas kaupoista? Itse ainakin ilahduin suuresti tehdessäni heinäkuulla ekan lehtikaalihavainnon ja silloin tuli tehtyä pellillinen jos toinenkin lehtikaalisipsejä. Nyt kesän herkullisten marjasmoothieiden jälkeen on alkanut tehdä mieli myös pirteitä ja raikkaita vihersmoothieita, ja tällä lehtikaali-hunajamelonismoothiella olenkin käynnistänyt päiväni koko viikon.
1 annos
iso lehtikaalin lehti
n. 150 g hunajamelonia ilman kuorta
muutama viipale banaania
puolikas avokado
paksun sitruunalohkon mehu
1/4 dl vettä
Hoksasin vasta hiljattain miten mainio smoothieaines hunajameloni on. Ennen käytin muissa kuin marjasmoothieissa pohjana useimmiten mangoa (en ole banaanin ystävä), mutta syön sen verran hedelmiä, että viime aikoina on tullut pohdittua sitä fruktoosin määrää, joka päivittäin tulee hedelmien kautta nautittua. Olenkin tutustunut tiettyjä hiilihydraatteja (mm. fruktoosia) välttelevän FODMAP-ruokavalion suosituksiin ja hunajameloni, kuten banaanikin, kuuluvat näihin matalan FODMAP-pitoisuuden hedelmiin. Hunajamelonissa on muuten itsessään sen verran paljon nestettä, ettei sen kanssa tarvitse paljoakaan vettä - etenkin jos tykkää smoothieistaan hieman paksumpina.
Jos muuten kaipaatte lisää vihersmoothiereseptejä (ettekä pelkää fruktoosia), täältä löytyy viime syksyinen vihreän mango-päärynäsmoothieni resepti, lehtikaalilla höystettynä toki! Ihanaa sunnuntaina!
I'm so excited that kale season is here and that we've actually got Finnish kale in stores right now! I like to buy my greens local, so I've had a shortage of kale ever since late last year, boo! When I spotted the first kales in July, I might have made a batch or two of kale chips. Now after a whole summer of delicious berry smoothies, I've started to crave more fresh greens and this kale & honeydew smoothie has been the perfect start for my mornings for this whole week.
1 glassful
a big leaf of kale
~ 150 g honeydew melon, peeled
a few slices of banana
half an avocado
the juice of one thick slice of lemon
1/4 dl water
I've only recently discovered what a great ingredient honeydew melon is for smoothies. I've been mostly using mango as a base for my fruity smoothies (not a fan of banana), but I do eat quite a lot of fruit throughout the day, so I'm currently trying to lower my fructose intake. I've done some research into the low FODMAP diet and honeydew melon, as well as banana, are both low FODMAP fruits. Honeydew contains quite a lot of liquid in itself, so you don't need to use much water - especially if you're like me and like your smoothies a little thicker.
Oh, and if you're not afraid of fructose, feel free to check out my green mango-pear smoothie, with kale of course, from last year for more green smoothie ideas! Have a lovely Sunday!
No comments :
Post a Comment