08 July 2014

A simple summer favorite

Kesän suosikkiasu, kaikessa yksinkertaisuudessaan! Ei ihme, että tämä asu on päätynyt päälle päivänä jos toisenakin; se vaan on niin huoleton ja mukava, toimien samalla myös visuaalisesti. Siinä missä muut elementit ovat kovin rentoja, tuo naisellinen silkkipaita asuun tyylikkäämmän viime silauksen kuin vaikka pelkkä valkoinen teeppari. Väriäkin löytyy tarpeeksi - ilman, että mennään kuitenkaan räikeän puolelle.

Hassua muuten, että vaikken ole koskaan mikään suuri auringonpalvoja ollutkaan, niin vielä viitisen vuotta sitten en olisi voinut edes kuvitella käyttäväni pitkiä hihoja helteellä. Johan siinä menee helle hukkaan, kun ei käsivarret saakaan aurinkoa! Nyt pitkähihainen ei tunnu enää ollenkaan hassummalta vaihtoehdolta. Väljä ja ohut silkkipaita on sopivan viileä ja tykkään pitkien hihojen sekä lyhyen alaosan kontrastista. Kokonaisuus on jotenkin naisellisempi ja hienostuneempi, kun paljastelee vain ylä- tai alavartaloa.

Voisin ehkä esittää pienen oodin silkkipaidalleni, joka on kyllä ehdottomasti ollut hintansa väärti. Vaikka en allekirjoitakaan niitä naistenlehtien listauksia vaatteista, jotka joka naisen kaapista pitäisi löytyä, voisin melkein veikata valkoisen paitapuseron olevan juuri sellainen. Perinteiselle kauluspaidalle minulla tuskin olisi käyttöä, mutta sen oikean mallin osuessa kohdalle, on valkoinen pusero ihan mielettömän monipuolinen vaate. Ja niin kaunis ja klassinen!

Quite simply my favorite summer outfit! No wonder it's one I tend to gravitate to day after day; it's just so comfy with an air of effortlessness around it and it works visually as well. Everything except the blouse is very relaxed, but the feminine silk blouse just adds this classy flavor to it, which could not be achieved with a simple white tee. There's just enough color too, without it getting too restless.

It's quite funny how the 20-year-old me would have never worn long sleeves in the summer. Even though I've never been one to really worship the sun, it would have seemed like a waste of perfectly good weather! But now I quite like long sleeves in the summer. A loose and sheer silk blouse doesn't get too hot and I love the contrast of long sleeves and bare legs. It's a lot classier and ladylike to only bare either the upper or the lower body at once.

I don't think I can emphasis enough how much I love my silk blouse, definitely worth every penny! I don't really agree with those wardrobe staple listings of pieces that every woman should own, but the white blouse definitely comes close! I'd have absolutely no use for a traditional white shirt, with lapels and stuff, but once you find the perfect design that works for you, I can guarantee that the white blouse is an incredibly versatile piece. And so beautiful and so classic!

E'NY blouse // H&M shorts // Pieces shoes // Urbancode bag

2 comments :

  1. Kaunis asu, mutta kuitenkin rento! Samaa mieltä valkoisesta paidasta ja silkistä. Itsekin löysin pitkän etsimisen tuloksena tänä kesänä silkkisen paidan, ja uskon, että se tulee maksamaan itsensä takaisin. Noh, olisin halunnut sen valkoisena, mutta paita oli vain tummana ja tosi hailakan ja harmahtavan vaaleanpunaisena, joten valitsin jälkimmäisen. Hyvä väri sekin.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Hailakan harmahtava vaaleanpunainen kuulostaa aivan ihanalta väriltä, tykkään hurjasti kaikista utuisista, harmaaseen taittavista sävyistä! Eiköhän se valkoinenkin tule vielä joskus vastaan, noita herkullisia värejä on mielestäni vaikeampi löytää kuin klassisia valkoisia ja mustia, yms.

      Delete