10 February 2015

Pukeutumisinspiraatio talvilomilla

Tyyliblogissa on nukuttu talviunta. Syykin on yksinkertainen, kaikenlainen pukeutumisinspiraatio tuntuu täällä päässä karanneen talvilomille. Ehkä olisi pitänyt itsekin lähteä mukaan? Syksyn tullen kylmän kauden pukeutumista hehkutetaan siellä sun täällä, pääseehän silloin kerrostamaan, ja kietoutumaan niihin ihaniin pehmeisiin neuleisiin, ja mitä vielä? Mutta...

Minun talvipukeutumisongelmani kiteytyvät oikeastaan näihin kysymyksiin:
Miksi kaikki talvivaatteet ovat mustia, harmaita, klassisia, mitäänsanomattomia? Ja miksi ne talvivaatteet, jotka eivät ole mustia, harmaita, klassisia ja mitäänsanomattomia, ovat akryyliä, polyesteriä tai jotain vastaavaa, josta pysyisin mieluiten kaukana?

Ja toisaalta - tiedä sitten mikä on syy ja mikä on seuraus - eivätpähän nuo vaatteet ole edes kiinnostaneet viime kuukausina. Kauniista asioista nautin toki aina, mutta eihän samojen vaatteiden käyttäminen käsittääkseni vähennä lainkaan niiden kauneutta!? Paitsi ehkä niiden nukkaantuvien akryylineuleiden...

On niin helppoa, kun ei tarvitse pohtia mitä pukisi päälleen. Samat vaatteet päivästä toiseen; farkut, kashmir-neule, kamelitakki, viininpunainen laukku ja luotettavat talvisaappaani, jotka pääsivät taas yhden talven huilimisen jälkeen, uusien korkolappujen myötä, käyttöön. Ja tiedättekö mitä? Pidän silti siitä mitä näen peilistä. Vaikkei siihen ole tarvinnutkaan käyttää aikaa taikka aivokapasiteettia. Tämähän on oikeastaan aika ihanteellinen tilanne. Miksi pitäisi olla aina ideoimassa uutta, jos vanhakin toimii? Ja samalla alan taas kyseenalaistaa koko muotiruljanssin, sama juttu muuten joka talvi. On se kumma ja ailahtelevainen muotibloggari, kun joka välissä pitää avautua siitä onko koko ilmiössä sitten niin mitään järkeä...

En toisaalta ole varma johtuuko tämä kuitenkaan vain niiden kivojen talvivaatteiden puutteesta. Talvella vaan elämä alkaa luonnostaan keskittyä enemmän sisäisiin asioihin. Käperryn kodin turvaan ja lämpöön, itseeni ja omiin ajatuksiini, ja samalla ulkoisten asioiden merkitys vähenee. Harmi vaan, että ainakin omassa pääkopassani tuppaa näyttämään näihin aikoihin vuodesta juuri yhtä synkältä kuin ulkonakin. Toimii yhtälö onneksi toiseenkin suuntaan, tänään auringonpaisteessa oli jotenkin helppo hengittää - ihanaa!

Kevättä kohti mennään ja toivottavasti täälläkin jo kohta päästään taas intoilemaan nahkatakeista ja väreistä! Vaatteita nyt ei varsinaisesti ole ikävä, bloggaamista kylläkin... Toivottavasti teidän vuotenne on lähtenyt hyvin käyntiin! :)

As you might have noticed, this style blog has entered hibernation mode for the winter. There isn't any more drama to it than the fact that all of my style inspiration seems to have escaped. I wonder if it's gone somewhere warm? If so, I wouldn't mind chasing it to wherever it's holidaying at...

Every autumn everyone seems to get really excited about the colder season, with it's layers, and big soft jumpers, and whatnot. But I have a problem with winter wear and it's this:
Why are all winter clothes black, grey, plain and just uninspiring? And why do those winter clothes that aren't black, grey, plain and uninspiring, have to be made of acrylic, polyester or something else that I want to stay away from?

But on the other hand, I haven't even been very interested in clothes for the past few months. Which might be for the aforementioned reasons... I always enjoy beautiful things though, but wearing the same clothes often doesn't really take away their beauty, does it? Unless we're talking about those acrylic sweaters that pill on the first wash or even wear, eurgh.

It's so easy when you don't have to think about what to wear. Just wear the same thing day in, day out; jeans, cashemere sweater, camel coat, burgundy handbag and my trusty winter boots that have finally made a return after taking a break for one winter, because I was too lazy to bring them to the cobbler for new heel tips... And you know what? I still like what I see in the mirror. Without having spent any time or thought on it. Which is quite ideal actually. Why should we always be coming up with something new, if the current solution still works? And this is where I start to question the sense in this whole fashion thing, which happens every winter by the way. What a fashion blogger I am...

Though I'm not entirely convinced if it's only the lack of gorgeous winter clothes that has made me feel this way. I just naturally tend to turn inwards in the winter. Snuggle up at home where it's warm, get lost inside my head and my thoughts. And the external kinda loses it's meaning then. If only my mood wasn't so connected to the amount of light outside... When there's no sunshine for weeks on end, it tends to get very dark in my mind as well. It does work the other way round too, today we had the most beautiful sunshine all day long and it felt so much easier to breathe!

Luckily spring is just around the corner and hopefully I'll be blogging about colors, leather jackets and happy things soon enough! I'm not even really missing the clothes as much as the blogging... I hope your year has started off well! :)

4 comments :

 1. Hih, toi on kyllä niin tuttu tunne, kun tekee mieli päivästä (ja melkein kuukaudesta) toiseen vetää kiireessä ja hämärässä päälle ne samat ja turvalliset vaatteet. Itselläni ne on olleet joku hame, paita ja neuletakki. Suurin piirtein näin. No välillä pientä variaatiota! Juu ja värit on vähän ankeita, mutta eihän sitä pimeässä edes paljon mitään erota, joten kai se harmaa, tummansininen, ruskea, musta linja menee.

  Mutta uutta kevättä kohti mennään.:) Itse jäin kyllä harmittelemaan aivan surkeaa "talvea", etelässä kun ei ollut kauniita kinoksia ja hiihtikelejä ja kauniita kirpeitä pakkaspäiviä kuin muutama hassu..:( Mutta saas nähdä, me ollaan vähän alettu suunnittelemaan, että muutettais ensi talveksi lappiin! Siellä sais ainakin hiihtää sydämensä kyllyydestä.:D

  ReplyDelete
 2. Ainiin, ja tuo viininpunainen laukku on niin niin kaunis! Sullahan on oikeastaan ollut aika paljon väriä päällä, kun on takki kamelia ja laukku punaista!;)

  ReplyDelete
 3. Bag and jacket booth are very beautiful.

  ReplyDelete