06 February 2014

Recent stylespottings

Vaikka oma pukeutumisinspiraatio ei juuri nyt kuki, niin se ei toki estä muiden tyylisilmästä nauttimista ja talvesta lannistumattomien pukeutujien asujen bongailemista. Talven aikana olen nähnyt kaksikin asua, jotka todella painuivat mieleen ja ajattelin jakaa ne nyt kollaasimuodossa tännekin. Kadulla nähdyt asut eivät jää minulle useinkaan mieleen ja kumpikaan näistä asuista ei edes oikeastaan ollut minun tyyliseni, mutta silti niissä vaan oli sitä jotain.

Even though my own inspiration for outfits has been lacking lately, it hasn't stopped me from enjoying the style of those who haven't let winter stop them from dressing up. I've seen a couple of gorgeous outfits this winter that have really stuck in my mind and I thought I'd share them with you. I actually rarely remember outfits I've seen on the streets and while these looks aren't really my style, there was just that special something about them.

Tämän asun näin ihan muutama päivä sitten, taisi olla tiistaina. Harmaassa kelissä katseeni nauliintui johonkin minttuiseen! Mintunväristä takkia ei vain näin keskellä talvea voinut olla huomaamatta. Muuten tyttö oli pukeutunut kokomustaan ja taisipa tukkakin olla tumma. Ehdin nähdä hänet vain vilaukselta auton ikkunasta, joten puolet asusta saattaa olla omaa kuvitelmaani... Mutta lyhyen, mintunvärisen takin lisäksi muistan varmasti hatun, levenevähelmaisen hameen ja takkia pidemmän neuleen. Luulisin, että takki oli mokkaa ja biker-mallinen, mutta saattaa olla, että omalla aleista löytyneellä mintunvärisellä mokkatakilla oli osansa tähän mielleyhtymään. En ainakaan itse uskaltautuisi mokkatakilla ulos tähän aikaan vuodesta...

Asu oli samaan aikaan sekä dramaattinen että tyttömäinen. Lyhyt kellohame loi tiimalasimaisen siluetin, ja vielä kun siihen yhdisti mustat sukkikset ja oletettavasti korkokengät, näyttivät jalat loputtoman pitkiltä. Ja miten piristävää olikaan nähdä välillä väriä! Siis jotain muutakin kuin niitä perinteisiä tummia talvivärejä. Minttu näytti kerrassaan herkulliselta mustan kanssa ja allekirjoittaneelle syntyikin mielikuva minttutäytteisestä lakusta.

I saw this outfit just a couple of days ago, I think it was on Tuesday. In the gloomy weather, something minty caught my eye. A mint green jacket just doesn't go unnoticed in the middle of winter. Apart from the jacket, the girl was in all black, I think she might have even had black hair. I only saw her very briefly from the car window, so half of the outfit might be just my imagination... But I clearly remember the short, mint green jacket, a hat, a voluminous skirt and a sweater slightly longer than the jacket. I think the jacket was a suede biker jacket, but my new mint suede biker jacket that I found from the sales might have something to do with that association. It's not exactly suede jacket weather at the moment...

The outfit was both dramatic and girly at the same time. The wide-hemmed miniskirt made for an hourglass silhouette, and paired with black tights and presumably high heeled shoes, it made her legs look endlessly long. And how great was it to see some color for a change! Well, something else than the traditional dark winter colors. Mint green with black looked absolutely delicious and made me think of liquorice with mint filling.

Beigeä ja mustaa, voiko tylsempää yhdistelmää ollakaan? Mutta tämä näkemäni asu oli kaikkea muuta kuin tylsä! Pehmeän ja lämpöisen näköinen beige kelsitakki ja sävy sävyyn olevat saappaat, joissa taisi olla ulkosivulla vielä vetoketju, yhdistettyinä mustiin pillifarkkuihin ja valkoiseen väljään yläosaan. Asu näytti rennolta ja mukavalta, mutta silti niin yksinkertaisen kauniilta.

Huomionarvoisena yksityiskohtana mainittakoon vielä, että paita oli hieman takkia pidempi ja leikkisästi liehuva paidanhelma näytti ihan mielettömän kivalta. Samoihin aikoihin näin toisenkin nuoren naisen, jonka asu ei muuten jäänyt mieleen, paitsi nimenomaan liehuvan paidanhelman osalta. Mietin silloin, että mahtaakohan hän tietää miten hyvältä hänen paidanhelmansa liike näyttää? Tuskinpa, ei minulla ainakaan ole hajuakaan miten vaatteeni liikkuvat kävellessäni... Ja vielä viitisen vuotta sitten olin sitä mieltä, että paidan pitää olla ehdottomasti takkia lyhyempi!

Muutenkin minusta tuntuu, että ulkona liikkuessa silmää miellyttävät eniten nämä rennon ja huolettoman näköiset pukeutujat, joilla silti on tyylisilmä (ja liehuva paidanhelma) kohdallaan. Asut, jotka näyttävät siltä, että niitä ei ole mietitty liikaa, mutta jotka yksinkertaisesti vain toimivat. Hassua, kun blogimaailmassa taas huomioni kiinnittyy ihan erityylisisiin, näyttävämpiin asuihin. Pohdiskelin muuten samoja aiheita jo kesällä edellisen, ja ensimmäisen, tyylibongauspostaukseni myötä. Silti, tämän effortless chicin haluan minäkin hallita!

Beige and black, could it get any more boring? But this outfit I saw was anything but boring! A soft and cosy looking beige shearling jacket and matching suede boots that I think had a zip on the outside, paired with black skinnies and a loose white top. The outfit looked relaxed and comfy, but still so pretty in all it's simplicity.

A note-worthy detail was that the top was slightly longer than the jacket, and the hem of the shirt looked super nice as it playfully floated with her movements. Around the same time I actually saw another young woman whose outfit didn't make a lasting impression except for the floaty hem of her sweater. I remember thinking to myself if she actually knew how good the movement of the the hem looked? I doubt it, I certainly haven't got a clue on how my clothes move as I'm walking... And five years ago I would've a thought that your top should always be shorter than your coat!

I feel like it's mostly these kinds of relaxed and effortless fashionistas that catch my eye when I'm out and about. Outfits that don't look like they're trying too much, but that just work. Which is quite funny, cause in blogs it's pretty much the opposite, that's where I prefer the flashier outfits. I actually wrote about this same subject in the summer in my previous, and first, stylewatching post. However, this effortless chic is something I want to learn to master too!

4 comments :

 1. Moikka! Samat sanat tuosta huolettomasta tyylistä, joka vaan yksinkertaisesti toimii! Sen kun hallitsisi!:) Minusta tuntuu, että takkia pidempi, liehuva paidanhelma on nyt tosi in, niin paljon niitä on näkynyt. Ja ylipäänsä rennot, hieman "epämuodostuneet" neuleet, noh, ovathan ne olleet vallitseva neule/yläosatrendi jo jonkin aikaa. Minä niin tykkään tuosta beigen väristä, ja rakentelemasi asu näytti tosi kivalta!
  T:Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, jotenkin sitä aina ajattelee pukeutumistakin liian monimutkaisesti, kun usein ne on ne kaikista yksinkertaisimmat asiat, jotka toimii parhaiten! Harmittaa, kun mulla on vaatekaapissa juurikin noiden kuvailemiesi rentojen neuleiden muotoinen aukko, niin mielelläni sellaisia käyttäisin. Mutta tuntuu, että kaikki kivat, kohtuuhintaiset neuleet mitkä löydän, on aina akryyliä ja niin saavat jäädä kauppaan...

   Asusta on enemmänkin kiittäminen sitä naista kenen päällä tuon näin, on nimittäin aika yks yhteen kasattu! :D Mä niin haaveilen beigestä talvitakista juuri nyt, tuntuisi näin keväällä paljon paremmalta kuin tummanharmaa ja viininpunainen. Täytyy ensi syksynä pitää silmät auki sellaisen varalta!

   Delete
 2. Minä löysin joulun aikoihin Benettonilta kameli värisen villakangastakin vieläpä hieman alennettuun hintaan, siis juuri mitä olin etsimässä! No eihän kameli ihan beigeä vastaa, mutta sinne päin.:) Se onkin ollut niin kiva vaihtelu mustalle, harmaalle, useammalle mustavalkoiselle ja tummansiniselle talvitakilleb(hih, olen takkifriikki;)). Ja ah niin tyylikäs väri. Kevääksi mulla on sitten vielä valkoinen hieman lyhyempi villakangastakki. Mä olen sitä mieltä, että koska takki on niin olennainen osa asua niin pitkän aikaa, niitä saa olla monia, aivan kuten kenkiä, housuja tms. Ja kun ostaa laadukkaan ja ajattoman takin, on siitä iloa pitkäksi aikaa.

  Sama ongelma neuleiden kanssa, kaikki muuten hyvät tuntuvat olevan akryyliä ainakin suurimmaksi osaksi. Niihin en aio rahojani pistää, vaikka miten muuten olisivat hienoja. Olen tässä haaveillut, että kumpa pitäisin kutomisesta. Voisi toteuttaa itse visioitaan. Mutta minä en pidä siitä ollenkaan!

  Ja juuri niin kuin sanoit, yksinkertainen jollain omalla lisällä toimii yleensä parhaiten ja on myös tyylikkään näköinen! Mutta vaikka saitkin inspiraation toiselta, niin kiitos kuuluu siinä mielessä sinulle, että sinä asun jaoit muillekin!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, sinullepa kävi hyvä tuuri tuon Benettonin takin kanssa! Syksyllä oli monessakin blogissa juttua kamelinvärisistä takeista, mutta en silloin vielä innostunut. Mutta näin kevättalvesta tosiaan viehättää ihan eri väripaletti kuin alkutalvesta ja nyt ottaisin mielelläni beigen tai kamelinvärisen takin. Harmi, että heräsin tähän puolisentoista kuukautta liian myöhään...

   Ja olen ehdottomasti samaa mieltä, että takkeja saa olla monia! Juurikin kun se on niin hallitseva elementti talvipukeutumisessa. Värifriikkinä haaveilen värillisistä talvitakeista; keltainen, roosa/vaaleanpunainen, koralli, kermanvärinen... Mutta mistäpä noita löytäisi? :D Ja tummiakin voisin toki ottaa lisää, jos löytyisi joku erikoisen mallinen tai hauskoilla yksityiskohdilla varustettu. Hyvin istuvia talvitakkeja on vaan jotenkin vaikea löytää, muuten minäkin voisin olla takkifriikki. ;)

   En vaan ymmärrä tuota akryyliä ollenkaan. Muistelisin, että vielä viitisen vuotta sitten ketjukaupoissa oli paljon puuvillaa (eihän sekään mitään kasmiria ole, mutta kelpaisi minulle kyllä), nykyään kaikki on vaan sitä akryyliä. Hmm, en ole itse tainnut kokeilla kutomista sitten koulun käsityötuntien. Voisin siitä jopa tykätäkin, mutta epäilyttää, että riittäisikö taidot oikeasti hyvännäköisiin neuleisiin...

   Delete