10 March 2014

Back in bootcuts

Vanhat suosikkifarkuthan ne siinä! Vaikka viime vuosina olen kulkenutkin lähes pelkästään pillifarkuissa, olen ehkä sydämessäni bootcut-tyttöjä. Sen verran hanakasti pitäydyin näissä liehulahkeissani vielä pitkään sen jälkeen kun pillifarkkujen valtakausi alkoi. Enkä pillifarkkuihin siirryttyäni ole missään vaiheessa kokenut bootcuteja epäesteettisinä saati sitten vannonut olematta laittamasta moisia ikinä jalkaan. Bootcutithan ovat todella imartelevat ja naiselliset! Leveiden lahkeiden uutta tulemista on väläytelty jo vuosia, sitä ei ole tullut, mutta silti tuntuu, että nyt on hyväksyttävää käyttää kumpia vain. Toivottavasti tilanne jatkuukin tällaisena, viihdyn molemmissa ja mielestäni molemmat mallit ovat klassikkostatuksensa ansainneet.

Let me introduce you to my old favourite jeans! Like the rest of the world, I've mainly been wearing skinny jeans for the past few years, but I might still be a bootcut girl at heart. It took me a long time to give up my flares even after the reign of the skinnies began. And after finally making the transition, I've still never found bootcuts unattractive, let alone sworn to never wear them again. I think bootcuts are very flattering and feminine! There's been a lot of talk about flares making a comeback, it hasn't happened yet, but I feel as though right now it's acceptable to wear either cut. Personally I hope they could both co-exist in harmony, they've both earned their status as a classic.

Selailin itseasiassa vanhoja asukuviani, kun jostain iskeytyi tajuntaan kristallinkirkas ajatus; bootcutit, leo clutch ja bleiseri! Kaivoin esiin nämä vuonna 2008 Gina Tricotista hankkimani ikisuosikit, joissa kohtaa täydellinen istuvuus, täydellinen malli ja täydellinen pesu. Tykkäsin niistä jopa niin paljon, että ostin vielä toiset samanlaiset alennusmyynnistä. Hyviä farkkuja on niin vaikea löytää! Nimimerkillä tummansinisiä pillifarkkuja yhtä hyvällä pesulla ja värillä jo pari vuotta etsiskellyt...

I was actually looking at my very own outfit photos when suddenly I had this crystal clear idea of bootcuts, my leopard clutch and a blazer! So, I dug out these jeans I bought at Gina Tricot back in 2008. They're one of my favourite pairs ever, the cut, the wash and the fit are all just perfect! I even bought a second pair of them at the sales, that's how much I loved them. And it's so hard to find a good pair of jeans! Been looking for those dark blue skinnies with a wash and color similar to these for a couple of years already...

Bleiserin alle tuleva paita ei ollut lainkaan yhtä kirkkaana mielessäni; kaikki muuten sopivat näyttivät siltä, että kaulasta uupui koru, mutta kultaista kaulakorua en omista ja hopeinen ketju riiteli aika pahasti laukun kultaisen metalliosan kanssa. Kunnes äkkäsin tämän viime keväänä khakinhimossani ostamani paidan. Paidan yläosassa on kultainen vetoketju – joka oikeasti "kuuluu" selkäpuolelle, mutta olen aina käyttänyt sitä näin päin – ja sehän oli kuin tehty bleiserin seuraksi. Tässä taas yksi syy miksi tykkään, että vaatteissa on jokin juju!

The top I'd like to wear underneath the blazer however wasn't as clear in my mind; all of those that I thought would fit, looked like there was a necklace missing, but I don't have a gold toned necklace and a silver chain just didn't look right with the prominent golden bar of my clutch. Until I remembered this top that I bought last spring in my khaki craving. There's a golden zip on the top part of the tee – and though it's meant to be at the neck, I've always worn the tee backwards with the zip at the front – and it looked perfect with the blazer. Another reason why I like clothes with details!

Kuvatessa oli muuten todella tuulista. Mutta ei se mitään, hieman sotkuista kampausta tavoittelinkin täydentämään maanläheisen ja boheemin lookin, heh! Sormet tosin olivat aika kohmeessa, kun homma saatiin pakettiin...

It was extremely windy as we shot these. But I didn't mind, I was after a messy hairdo to fit the earthy, bohemian look anyway, haha. My fingers were a little numb afterwards though...

6 comments :

 1. Tuo takki on niin kaunis! :) Olen itsekin sitä ihastellut, mutta jättänyt silti ostamatta melko kovan hinnan vuoksi. Onneksi haaveilu on sentään ilmaista! :D

  Kaisa/The Style Jungle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kaisa! :) Hinta kyllä hirvitti minuakin ja pitkään sitä pohdin, mutta kun edellisestä talvitakkiostosta oli jo peräti viisi vuotta, kun ei ollut vaan löytynyt mieleistä, niin päätin sitten kerrankin panostaa! Stockan kanta-asiakastarjouksellakin oli jotain tekemistä asian kanssa, täyttä hintaa tuskin olisin maksanut. ;) Ja olen onneksi yhä ihan mielettömän tyytyväinen takkiin! :)

   Delete
 2. Voi, tuo leolaukku on ihana! Jos joskus kyllästyt, niin tiedät kenelle myydä ;) Olen etsinyt just vastaavaa, mutta tuntuu, että aina kun jotain tiettyä vaatetta etsii, ei löydä millään. Noh, ehkä muakin vielä onnistaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitos Anna-Maria! Pidetään mielessä, vaikka tuskin kyllästyminen ihan vähään aikaan pääsee yllättämään. :D

   Äh, tuo on kyllä enemmän kuin tuttu tunne minullekin. Olen kaiken lisäksi hieman hitaasti syttyvä, että usein nään niitä hyviä tuotteita kaupassa, mutta sitten kun keksin, että haluan sellaisen itselleni, niin loistavat kaikki poissaolollaan... Tämän leolaukunkin kanssa emmin pitkään, näin sen ensin Lontoossa livenä, mutta en ollut varma tulisiko clutchille tarpeeksi käyttöä. Onneksi löysin sen vielä netistä alennuksella muutamaa kuukautta myöhemmin!

   Toivottavasti sinullakin pian tärppää! :)

   Delete
 3. Tosi kiva asu ihan kokonaisuudessaan! Oon samoilla linjoilla farkkujen kanssa, kuin sinäkin. Olen kai teini-iässä tietyllä tapaa kasvanut bootcutteihin, heh, ainakin ihan fyysisesti olen kasvanut sen malliset farkut jalassa.:) Edelleen ne näyttävät silmissäni toisinaan jopa paremmilta kuin pillifarkut.
  T:Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anna! Ja hei, kiva kuulla, etten ole ainoa bootcutien ystävä! :D Niin minäkin kasvoin bootcuteihin ja ne jalassa. ;) Pillifarkkuja vierastin aikanaan tosi paljon, ostin ekat pillini vuonna 2009 ja silloinkin vain saappaiden kanssa pidettäviksi, leveiden lahkeiden tunkeminen saappaan varren sisään oli nimittäin operaatio sinänsä... Ja muistan vielä kuinka oudolta tuntui ekaa kertaa esiintyä pilleissä ilman saappaita, mutta nopeasti niihin tottui. Niin nopeasti, että ne bootcutit unohtui pian kokonaan. Mutta vaihtelu virkistää ja oli kyllä kiva kokeilla niitä taas, olo tuntui heti kovin kotoisalta! ;)

   Delete