21 April 2014

Hidas pääsiäinen ja avokado-carobmousse

Tänä pääsiäisenä aika tuntuu melkein pysähtyneen, niin hitaasti se on kulunut. Eikä se ole mitenkään huono juttu, päinvastoin. Ihanaa, kun on ollut aikaa vain olla eivätkä päivät ole hurahtaneet ohi samaa vauhtia kuin yleensä. Varsinkin illat ovat tuntuneet pitkiltä ja seesteisiltä, kun olen istuskellut tunnin jos toisenkin parvekkeella nauttimassa ilta-auringosta. Ja kyllä ovatkin nämä säät hellineet, ihan mahtavaa!

Pääsiäissuklaat ovat sen sijaan jääneet tällä kertaa nauttimatta, mutta niiden sijasta surauttelin itselleni parina iltana jälkkäriksi avokado-carobmoussen. Hyviä rasvoja sisältävät avokadot lienevät kaikille tuttua superruokaa, mutta mitäs tämä carob sitten on?

Carob tunnetaan myös johanneksenleipäpuuna ja sen hedelmistä tehty makea carob-jauhe muistuttaa maultaan hieman kaakaota. Itse en mielelläni nauti kaakaota, koska ainakin raaka kaakao aiheuttaa minulle lamaannuttavan väsymyksen. Hassua, koska yleensä sillä on ihmisiin piristävä vaikutus! Sama juttu muuten kahvin kanssa... Mutta carobista puuttuu kokonaan kaakaon stimuloiva ainesosa teobromiini, joten voin nauttia sitä hyvillä mielin. Tässäpä siis resepti herkulliseen raakajälkkäriin!

This easter I've felt as if the world has stopped turning, that's how slowly time has seemed to pass for the last few days. And that's not a bad thing at all. It's been lovely to be able to just chill without the days going by with the same speed as usual. Especially the evenings have felt long and serene when I've been out on the balcony soaking up the sun. We've had absolutely gorgeous weather here, so warm and sunny!

Easter choccies on the other hand are something I haven't been indulging in this year. Instead I've blended myself some avocado-carob mousse for dessert. I guess you're all familiar with the heatlhy and delicious avocados, but what about carob?

Carob powder is made of the fruits of a carob tree and the taste is somewhat similar to cacao. I don't like to eat cacao myself, because raw cacao at least makes me incredribly tired. Funny how for most people it's the other way round! I'm the same with coffee as well... But carob lacks the stimulant of cacao, so I can enjoy it with no side effects. Here's the recipe for this delicious raw dessert!

Avokado-carobmousse

1 annos

1 pieni ja kypsä avokado
2 rkl carob-jauhetta
3/4 dl vettä
1/3 tl vaniljajauhetta
nokare hunajaa
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Jos haluat, voit käyttää nesteenä veden sijaan mantelimaitoa, kookosmaitoa, yms. Tykkään itse tästä aika paksuna, mutta nesteen määrää lisäämällä saat koostumuksesta ohuemmankin. Hunajaa voit myös käyttää maun mukaan, riippuen siitä kuinka makeasta tykkäät. Bonuksena voit vielä heittää sekaan ruokalusikallisen kuivattuja mulpereita kuten itse tein eilen!

Avocado-carobmousse

1 serving

1 small and ripe avocado
2 tbsp carob powder
3/4 dl water
1/3 tsp vanilla powder
dab of honey
pinch of salt

Mix everything in a blender. You can also use almond milk, coconut milk, etc. instead of water. I like mine quite thick, but if you like yours thinner, just add more liquid. Honey should be used according to taste and how sweet you like it. As a bonus you can also throw in a tablespoon of dried mulberries like I did yesterday!

2 comments :

  1. Ei vitsi, toi näyttää ihan sairaan hyvältä! Avokado on käsittääkseni mousseissa aika hyvä ainesosa muutenkin, joten pitäis kokeilla täälläkin päässä, miten toimii. :)

    http://fashiontipsy.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, joskus tuosta tulee kyllä hassun vihertävää, mutta kuvaan sattui onneksi tulemaan kivan ruskea versio. Johtuisikohan avokadon kypsyysasteesta? Mutta kyllä, avokado on mainio mousse-pohja kermaisuudessaan, joten kokeiluun vaan! :) Ja jos et ole "yliherkkä" kaakaolle kuten minä, niin carobin voi korvata myös kaakaojauheella, jolloin tulee varmaan vielä suklaisempaa!

      Delete