25 November 2013

Ladylike in burgundy


Näin viime vuoden syksyllä jossain päin blogimaailmaa inspiraatiokuvan, jossa oli yhdistetty violetit housut ja viininpunainen neule (tai toisinpäin) ja kuva jäi kummittelemaan mieleeni. Sovittelinkin kyseistä yhdistelmää, mutta tulin siihen tulokseen, ettei minulta löytynyt tarpeeksi erisävyisiä vaatekappaleita siihen. En nimittäin syty lainkaan päästä varpaisiin yhteen väriin pukeutumiselle, joten tarpeeksi suuri sävyero oli avain yhdistelmän toimivuuteen. No, muutama päivä sitten teki mieli vähän repäistä ja ajattelin, että hiiteen sävyerot, nyt kokeilen sitä viininpunaista ja violettia. Asua terästi mustat asusteet ja päivän vanhat kiharat sitaisin sivuponnarille.

I saw an inspiration photo somewhere in the blogosphere last autumn where a woman was wearing purple jeans and a burgundy sweater (or the other way round) and that image stuck to my mind. I tried it in front of the mirror too, but I just didn't seem to own garments that had enough of a contrast in terms of hues. I'm not a big fan of dressing in the same color from head to toe, so a big enough contrast was the key to making it work. Well, a few days ago, I felt like wearing something different and just thought to hell with contrasts, I'm gonna try that burgundy and purple anyway. Black accessories brought some contrast though. The sideponytail is my go-to hairdo for second day curls.


Olo oli tässä asussa supernaisellinen, värimaailma ja kampaus sen kai tekivät. Pidin asusta todella paljon ja ihailen naisellista tyyliä, mutta olo tuntui samaan aikaan vähän oudolta. Vaikka käytänkin korkokenkiä ja rakastan kauniita asioita, olen silti sisimmässäni yhä se huppareihin pukeutuva poikatyttö teiniajoiltani ja tämä naisellisuuden määrä oli kenties hieman liikaa tuntuakseen täysin omalta.

I felt superfeminine in this outfit, it was probably the color scheme and the hair that did it. I really liked the outfit and I admire feminine style, but at the same time I felt a bit strange. Even though I wear high heels and love pretty things, inside I'm still that tomboy in hoodies from my teenage years and this amount of femininity was maybe a bit too much to feel like I completely owned it.


Muutenkin muoti aiheuttaa välillä minussa ristiriitaisia ajatuksia. Nautin pukeutumisesta oikeasti todella paljon, se piristää arkea ja esteetikko olen aina ollut, mutta toisaalta mietin joskus, että onko tässä mitään järkeä? Miettiä niin paljon vaatteita, etsiä jatkuvasti jotain uutta, käyttää niin paljon aikaa ulkoisiin asioihin, vaikka sisäiset asiat ovat ne millä oikeasti on merkitystä? Mutta toisaalta, tarvitseeko kaikessa ollakaan järkeä? Jos se tuntuu hyvältä ja tuo aidosti iloa elämään, niin go for it! En sitä paitsi tuntisi oloani enää kotoisaksi siinä hupparissa. Nykyinen tyylini on ehdottomasti enemmän minua, vaikkei se välttämättä kerrokaan siitä mitä pääni sisällä liikkuu. Eikä sen tarvitsekaan, ristiriidat tekevät elämästä mielenkiintoisen. Mielenkiintoista viikkoa teille!

Fashion does generate some contradictory thoughts in me anyway. I really love to dress up, it cheers me up and I've always enjoyed aesthetics, but sometimes I catch myself thinking whether there's any sense in it all? To think about clothes so much, to always look for something new, to spend so much time on external things when it really is the internal things that count? But on the other hand, does everything need to make sense? If it feels good and brings joy, then go for it! And I wouldn't feel like myself in that hoodie anymore either. The style that I have now is definitely more me even though it might not tell a whole lot about what's inside my head. And it doesn't need to either, contradictions make life interesting. I wish you an interesting week!

4 comments :

 1. Superkaunis asu! Itse oon miettinyt samoja asioita, mitä järkeä on miettiä pukeutumista ja tuhlata rahaa uusiin vaatteisiin tai asusteisiin, vaikka vanhojakin olisi yllin kyllin... Sitäpaitsi, eihän se ole edes ekologisesti kestävää! Noh, olen viime aikoina pyrkinyt ostoksia tehdessäni pitämään laadun korkeana, jotta vaatteet ja muut kestäisivät käyttöä. Ja mitä ajankäyttöön tulee, niin voisihan sen ajan huonomminkin käyttää. Ja miksi tämä harrastus olisi muita huonompi tai vähemmän järkevä? Varsinkin jos se tuottaa iloa itselle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon sekä asukehuista että kommentistasi! :)

   Kiva kuulla, etten ole ainoa joka näitä miettii. Erityisesti tuo ekologisuus on sellainen näkökulma, jota on ihan hyväkin pohtia. En tiedä voinko itse sanoa ostavani laatua, kun kuitenkin edullisissa ketjukaupoissa lähinnä shoppailen, mutta kiinnitän huomiota materiaaleihin ja pyrin ostamaan vain sellaisia vaatteita, joita uskon käyttäväni pitkään. Vaatteiden kertakäyttökulttuuri hirvittää!

   Ja totta tosiaan, harrastushan tämäkin on muiden joukossa ja tärkeintä nimenomaan on se, että siitä nauttii. Joskus vaan tulee peilattua asiaa sen kymmenen vuoden takaisen minän kautta, joka olisi varmaan pitänyt moista harrastusta vähän kummallisena. :D

   Delete
 2. Voi höh, olen jo monta kertaa yrittänyt vastata kommenttiisi, mutta jostain syystä kirjoitus alkaa aina jossain vaiheessa tökkiä. :( Kolmas yrityys siis...

  En minäkään oikeastaan kovin kalliita vaatteita osta, olemme kumpikin vielä opiskelijoita, mutta "keskihintaisia" ehkä ennemminkin. Ja kyllä mielestäni ketjuliikkeistäkin voi tehdä löytöjä, kunhan kiinnittää huomion materiaaleihin ja työn jälkeen. Amerikasta olemme mieheni kanssa ostaneet sitten kalliimpia vaatteita roimilla alennuksilla. Juuri tuo mainitsemasi kertakäyttökulttuuri on itsellänikin vaan alkanut niin kovasti tökkimään! Koko tämä osta-osta-osta härdelli. Ja niistä laadukkaammista hankinnoista tuo sinun uusi upea takkisihan on hyvä esimerkki.:) Ja kerran kun löytää itselleen sopivan hieman laadukkaamman vaatekaupan, niin siellä on kiva käydä uudestaankin! Mä olen huomannut esim. Benettonin vaatteet laadukkaiksi, ja niissä mitoituskin on mulle sopiva. Samoin Selected Femmestä ja espritiltä olen hankkinut monia vuosia palvelleita vaatteita, joskin ne ovat mitoitukseltaan aika isoja ja en siis aina löydä riittävän pientä kokoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, tuo kirjoituksen tökkiminen on minullekin niin kovin tuttua. :) Jätän turhan harvoin muiden blogeihin pidempiä kommentteja, kun silloin jos mulla oikeasti on jotain sanottavaa, pitää kirjoittamiseen syventyä ihan kunnolla ja se ei aina ota onnistuakseen... Siksi onkin ihanaa saada omaan blogiin tällaisia kommentteja, joita on selvästi mietitty. :)

   Olen samaa mieltä, että edullisestikin voi löytää hyvälaatuista tavaraa ja toisaalta ei se korkea hintakaan aina takaa laatua. Tuo olisi kyllä kätevää, jos olisi ns. luottomerkkejä, joilta tietäisi löytyvän omannäköisiä ja hyväksi havaittuja vaatteita. Täytyypä pitää mielessä nuo Benetton ja Esprit, molemmat ovat sellaisia kauppoja, joissa aina ajattelen poikkeavani sitten joskus, mutta harvoin kuitenkaan niihin eksyn. Selectedin vaatteita tuleekin usein Stockalla katseltua ja soviteltua, mutta vielä ei ole mitään tarttunut mukaan. Olen muuten huomannut saman, että noilla vähän "aikuisemmilla" merkeillä jää usein pienimmätkin koot vähän reiluiksi... Ja tuolta Jenkeistä voi varmasti tehdä huimia löytöjä outleteista, itse en vaan osannut ostaa paljon mitään muutaman vuoden takaisella NYCin reissullani, kun valikoimaa oli niin paljon! :D

   Delete