02 September 2014

Laatulöytöjä eBaystä

Olen usein leikitellyt ajatuksella ruveta ostamaan vaatteeni pääosin eBaystä. Enemmän second handia, vähemmän uutta. Olen huono kiertelemään kirpputoreja ja bongaamaan sieltä niitä aarteita, Huuto.net taas ei loista valikoimallaan eikä käyttöliittymällään. eBaystä sen sijaan löytää melkein mitä vain, ainakin jos jaksaa vähän etsiskellä ja malttaa olla kärsivällinen. Ja selvennykseksi vielä, kun puhun eBaystä, puhun nimenomaan yksityisiltä myyjiltä ostamisesta, en niistä halvoista "Kiina-kaupoista".

Olen ostanut eBaystä verrattain vähän vaatteita ja lähinnä olen hakenut sieltä sellaisia, joiden ostamatta jättäminen on aikoinaan jäänyt harmittamaan. Kuten vaikkapa tämä Zaran nahkatakki ja nämä Topshopin saappaat, jotka ovat viimein löydyttyään olleet ahkerassa käytössä - erinomaisia ostoksia siis! Mutta kyllähän sieltä varmasti löytyy sellaisia ihanuuksia mistä ei ole ikinä osannut haaveillakaan, laadukkaita ja erilaisia tuotteita, ja paljon huokeammin kuin uutena kaupasta. Pitää vaan osata ja jaksaa etsiä - ja uskaltaa ostaa.

Niin, itse olen aika arka ostamaan vaatteita ilman, että pääsen ensin hypistelemään ja sovittelemaan, ja eBay-myyjälle et voi palauttaa tuotetta, jos se ei istunutkaan. Etkä myöskään voi olla varma myyjän rehellisyydestä. PayPal kyllä auttaa palauttamaan rahat mikäli tuotetta ei kuulu, mutta mikäli tuote ei ole luvatussa kunnossa, muuttuu juttu jo mutkikkaammaksi. Suurin osa kaupoista kuitenkin sujuu hyvin eikä itselleni ole muistaakseni suurempia kommelluksia sattunut. Toinen ikävä puoli on se, että yksityiset myyjät ovat usein vähän nihkeitä postittamaan tuotteita ulkomaille. Katselen tuotteita lähinnä EU:n tullialueen sisäpuolelta, etenkin Briteistä ja brittimyyjillä on melkein poikkeuksetta merkitty postitus vain UK:hin. Luulisin tämän olevan oletusasetus, joten mikäli myyjä ei ole tuotekuvauksessa erikseen kirjoittanut postittavansa vain UK:hin, tiedustelen ystävällisesti onnistuisiko postitus Suomeen ja mitä se mahtaisi kustantaa. Varsinkin kengissä ja painavemmissa vaatteissa postikulut saattavat nostaa hintaa reilustikin.

Mutta sitten niihin uusimpiin löytöihin!

Every now and then I toy with the idea of buying my clothes primarily from eBay. More second hand, less new. Flea markets and second hand stores aren't really my thing, I don't go regularly enough to find those gems. But with eBay, I love that you can browse from the comfort of your home, whenever you want and that you can actually search for something specific instead of going in and seeing what's available. And to clarify, when I talk about eBay, I mean buying from private sellers, not the cheap Asian eBay stores.

I've only bought so many clothes from eBay and mostly it's been pieces that I've regretted not buying when they were in stores. Like this Zara leather jacket and these Topshop boots, both of which I've worn to death once I found them - undeniably great buys! So it's great for finding specific items, but it's equally great for finding pieces you never even knew existed. I love how there's so much selection and you can find distinct, quality pieces for much cheaper than at the store. You just gotta be persistent and keep searching regularly as well as dare to take some risks.

There's always a risk involved when buying clothes without being able to try them on and feel them first. That's why I'm not a huge fan of shopping online and with eBay, you don't even have the option of returning. You also can never be sure of the integrity of the seller. Yes, PayPal will cover you in case you don't receive the item, but when the item isn't an described, it gets a little trickier. But despite the horror stories, most transactions are very smooth and I can't recall having any major issues myself. Living in Finland is a little inconvenient though, we don't have our own eBay (and our local equivalent to it has both poor selection and poor interface) and not all sellers ship overseas. And when they do, the postage can get quite high especially for shoes and heavier items.

But let's move on to those recent finds now!

Suosikkiavokkaani löysivät viimein kauan kadoksissa olleet kaksosensa! Nämä asuissakin vähän väliä vilahtelevat Zaran mustat mokka-avokkaat, vuosimallia 2008, ovat mukavimmat avokkaani ikinä ja muotoilukin on täydellinen ja ajaton. Haaveilen usein siitä, että omistaisin samat kengät kaikissa sateenkaaren väreissä, niin hyvät ne ovat jalkaani. Mutta kun kyseistä mallia ei aikoinaan ollut saatavilla kuin mustaa ja harmaata. Harmaastakin olen haaveillut ja katsellut välillä eBaystä. Nyt sain ne vihdoin kotiutettua! Vähän käytetyt, aitoa nahkaa, hinta postikuluineen 19,40€, alkuperäinen hinta kaupassa 70€. Kengät tuntuivat jalkaan samasta koosta huolimatta aavistuksen reilummilta kuin mustat kaksosensa, toivottavasti silti osoittautuvat käytössä yhtä mukaviksi!

My favorite pumps found their long lost twins! You might recognize the black pumps, they're my most comfortable pumps ever and they've appeared in many of my outfits. They're by Zara, from fall-winter 2008, and I still find the design impeccable and timeless. I often dream about owning the exact same shoe in all colors of the rainbow, that's how comfy they are. But unfortunately, they were only available in two colors, black and grey. I've been dreaming of the grey as well and have occasionally looked for them on eBay. And now they're finally mine! Hardly worn, genuine leather and 19,40€ shipped! They originally cost 70€ at Zara. They do feel a tad bigger than their black counterparts, despite the same size, but I'm confident they'll prove to be just as comfy regardless!

No, entäs tämä nahkableiseri? Tai nahkatakki, mutta se on niin ohut ja kevyt, että meinasin kyllä käyttää sitä ihan sisällä bleiserinä. Kirjoitellessani kaipuustani hailakampiin syyssävyihin, eksyin omaan maaliskuiseen postaukseeni sinisestä väristä, jonka kollaasissa minulla oli siniharmaata ja kermaa yhdistelevä Oasiksen nahkatakki. Päätin kurkata sattuisiko sitä olemaan eBayssä, mutta löysinkin sitten tämän kaunokaisen. Myöskin brittiläiseltä Oasis-merkiltä, aitoa nahkaa ja upea drapeerattu kaulus.

Olin sovitellut keväällä Stockalla useaan otteeseen Cristellen hieman samantyylistä nahkableiseriä. Tykästyin ajatukseen nahkableiseristä, olen nimittäin kaipaillut mustaa bleiseriä, mutta kun tavalliset mustat bleiserit ovat niin tappavan tylsiä. Cristellen yksilö ei istunut ihan täydellisesti ja hintaakin oli liikaa - kantistarjouksessa muistaakseni 160€. Tämä vähän käytetty eBay-löytö puolestaan kustansi lopulta £38 (n. 47€) postikuluineen, alkuperäinen hinta £140 (n. 175€). Ja mikä parasta, istuvuus oli ihan nappi! Samaan hengenvetoon on tosin todettava, etten ole ihan varma onko bleiseri todellisuudessa tummanharmaa vaiko musta, mustana se myytiin, mutta näyttää tietyissä valoissa selvästi harmaalta. No, yhtä kaikki, nappilöytö tämäkin! Seuraavassa postauksessa sitten asua bleiserin kera...

How about this leather blazer? Or leather jacket, but it's so thin and light that I totally plan on using it as a blazer indoors! As I wrote about my fascination with softer shades for the autumn, I also happened upon my old post about blue where I featured a greyish blue and cream leather jacket from Oasis. I decided to have a look at eBay in hopes of maybe finding the jacket, but instead I found this stunner! Also from the British brand Oasis, genuine leather and with a gorgeous drape collar. Love, love, love!

Last spring I saw a similar leather blazer at a local department store, Stockmann, and I tried it on quite a few times. I fell in love with the idea of a leather blazer as I've been missing a black blazer in my wardrobe, but most black blazer are dead boring. But that one wasn't a perfect fit and the price was too much anyway. But this one from eBay was a steal, £38 shipped, with a retail price of £140! And the fit is just perfect, yay! Though that said, I'm not 100% sure if it's black or grey, it was sold as black, but in some lights, it does look quite grey. But either way, to say I'm pleased is an understatement, that's how much I love it! You're gonna see it in action in the next post, so stay tuned...

4 comments :

 1. Voi eikä, miten täydellinen nahkatakki!! Jos jostain syystä mielenhäiriössä päätätkin tuosta luopua, niin tiedät kenelle huikata asiasta ;)

  Mulla on muuten sama juttu, olen jo pitkään pohtinut ebayn käyttöä aktiivisemmin shoppailukanavana, mutta jotenkin se vain on aina jäänyt. Ihan muutaman jutun olen sieltä tilannut (joista yhtä en koskaan saanut), mutta jotenkin vielä vähän arkailen, vaikka huomaankin, että monet tekevät sieltä ihan huippulöytöjä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitoksia! Pahoin pelkään, ettei sellaista mielenhäiriötä ole odotettavissa! Mutta pistetään listalle sen leoclutchin jatkoksi ;)

   Juu, eBay on kyllä vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta tietää, että siellä on vaikka mitä aarteita, joihin ei muuten törmäisi, vain odottamassa löytäjäänsä. Toisaalta se tuntuu jotenkin vaivalloiselta ja vaikka välillä innostunkin, niin jossain vaiheessa se selailu taas unohtuu...

   Onpas sulla käynyt kehno tuuri, kun muutamasta ostoksesta jo yksi jättää saapumatta, toivottavasti sait edes rahat takaisin! Mutta ei varmasti ole omiaan innostamaan uuteen kokeiluun...

   Delete
 2. Oi mitä mahtavan kauniita löytöjä! Minä olen eBayn kanssa todella huono, en ole jaksanut panostaa opiskeluun, joten tottakai se tuntuu sitten kovin sekavalta kanavalta toimia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Dahlia! :) En kyllä yhtään ihmettele mikäli eBay tuntuu tottumattomalle ensialkuun sekavalta! Sieltä ostaminen vaatii vähän enemmän paneutumista asiaan kuin normaalista nettikaupoista... Minä kun aloitin eBayn käytön jo teini-ikäisenä musiikkikeräilijänä (ja silloin maksut kulkivat vielä käteisenä kirjekuorissa ympäri Eurooppaa :D), niin yli vuosikymmenessä on jo aika hyvin päässyt jyvälle. ;)

   Delete