04 September 2014

Yellow kind of feeling

Tämä asu on viime lauantailta, mutta sopisi kyllä hyvin tämänkin päivän aurinkoiseen fiilikseen. On se vaan kumma miten paljon auringonpaiste voikaan piristää! Ja samalla surettaa jo valmiiksi se, että ihanainen valo on koko ajan vähenemään päin... Mutta se säästä ja takaisin asuun.

Viikon koroissa tepasteltuani, teki lauantaina mieli jotain rennompaa ja auringonpaisteen myötä myös pirteämpää kuin ne synkät syyssävyt, joihin olin jo hetkeksi siirtynyt. Vastaus molempiin toiveisiini oli tietenkin keltaiset tennarit! Yhä edelleen muuten ne ainoat tennarit, jotka tämä tyttö omistaa. Ollakseni oikein matchy-matchy, valitsin tennareiden kaveriksi myös keltaisen topin. Topin, joka on muuten oikeasti mekko, mutta joka kaksi alinta kerrosta housuihin tunkemalla muuntuu sujuvasti topiksi - olen tainnutkin käyttää sitä enemmän toppina kuin mekkona. Enkä toki malttanut olla pukematta upeaa eBay-löytö nahkajakkuani, josta tuli ripaus särmää rentoon viikonloppuasuun. Tätä jakkua tulette näkemään vielä paljon!

Hey guys! So this outfit is actually from last Saturday, but it would have fit today's sunny mood just as well. It's amazing how much the sunshine actually lifts my mood! That said, I get quite sad knowing that the days are getting shorter so quickly... But that's it about the weather, let's get back to the outfit now!

I'd spent the whole week in my heels, so on Saturday I wanted to go for something more casual and also something brighter than the dark autumn shades I'd already slipped into. The answer to both of my wishes was of course a pair of yellow sneakers! They are, by the way, the only sneakers in this girl's shoe collection. And to be really matchy-matchy, I chose a yellow top to go with the sneakers. A top that in fact is a dress, but that makes a great top when it's two bottom layers are tucked into jeans - I think I've worn it more as a top than a dress. And of course I couldn't help adding the gorgeous eBay find leather blazer for maybe a tiny bit of edge to a casual weekend attire. You're gonna be seeing a lot of it in the near future!

Oasis jacket // H&M dress worn as top // Mango jeans // O.I.S. sneakers // Cristelle & Co. bag

4 comments :

 1. Oi vitsi, tykkään asusta ja väristä! Se on jännä juttu, että vaikka nyt esim. sinun päälläsi tuo sinapinkeltainen väri näyttää niin hyvältä, niin en itse pukisi sitä päälleni! Ehkä tiedät tunteen? Toinen vastaava väri minulle on khakivihreä. Eikä syy ole se, etteivät ne sopisi ihonväriini. Joku vaan tökkii. Tosin sinun päälläsi se asu khakivihreät housut ja valkoinen paita näytti vaan niin suprthyvältä, että kynnys meikäläisen kohdalla madaltui...:)

  Mutta siis, tarkoitus oli kehua sun asua, meni vähän aiheen ohi nyt.:D Olipa muuten kiva tulla blogiisi tekstejä lukemaan pienen tauon jälkeen, kun niitä oli ilmestynyt vaikka kuinka monta! Koko illaksi luettavaa, ja vielä aamuksikin jäi! Uppouduin täysin siihen objektiivia ja kuvausta käsittelevään (oliko se nyt seuraava) tekstiin, että piti ihan siirtyä muualle noita perus linssiyhtälöitä sun muita kertailemaan. Me ostettiin järkkäri (laadukas sellainen) käytettynä viime talvena, ja siitä saakka minun on ollut tarkoitus opiskella sen käyttöä... Noh, ei vaan ole ollut aikaa (eikä jaksamista). Tuntuu tyhmältä, että on semi-ammattilaiskamera, eikä osaa käyttää sitä... Miten sinä opit kuvauksen perusasiat?

  Mukavaa alkanutta viikkoa!:) T:Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anna! Olen aina vähän epävarma tennareista ja miten yhdistelisin niitä, etten näyttäisi ihan "teiniltä", joten tosi kiva kuulla, että tykkäsit! :D

   Tiedän kyllä tunteen vallan hyvin; itse tosin taidan olla värien suhteen aika kaikkiruokainen, mutta voin samaistua kokomustan kohdalla! Muilla näyttää ihan superhyvältä, mutta en vaan näe sitä itselläni niin millään. Mutta hyvä jos sait täältä hieman väri-inspiraatiota; khaki on kyllä kaunis väri, vaikka itsekin sitä aikoinaan arastelin, ja sen verran neutraali, että sopii monen kanssa.

   Hih, viime aikojen postaustahti on kieltämättä yllättänyt minutkin. :D Toivottavasti saan pidettyä sitä edes jossain määrin yllä, ettei pääse enää niitä pitkiä taukoja tulemaan...

   Hmmm, tämä valokuvauskysymys olikin yllättävän vaikea nyt kun rupesin asiaa pohtimaan. Kun aloin aikoinaan "harrastamaan" valokuvausta, vuosi oli 2006 ja kamerana sellainen "superzoom" kamera, ei järkkäri, mutta peruspokkaria hieman edistyneempi. Setäni omisti silloin pienen vanhanajan kirjakaupan ja kesällä ollessani siellä suunnalla sukuloimassa, taisin plärätä kaikki kirjakaupan valokuvausoppaat läpi. Niistä kirjoista ja netistä opiskelin teoriaa; säätöjä ja teknistä puolta sekä sommitteluvinkkejä. Sommittelussa auttoi eniten "kolmasosien sääntö" ja käytinkin silloin kameran näytöllä aina sellaista kolmasosiin jakavaa taulukkoa. Selailin paljon Flickriä ja viihdyin myös ainakin Digital Photography School -sivustolla. Ja ennenkaikkea kuvasin paljon! Perusteet ja teorian voi oppia lukemalla, mutta se mitä sillä tiedolla tekee, tulee vain yrityksen, erehdyksen (+ onnistumisen!) ja kokemuksen kautta. Harmikseni olen itsekin ollut blogijuttujen lisäksi todella laiska kuvailemaan viime aikoina (mikäli mökkireissua ei lasketa). Pitäisi vaan useammin lähteä ihan asiasta tehden valokuvaamaan eikä vaan kantaa kameraa laukussa siinä toivossa, että jotain kuvattavaa osuisi vastaan... Mutta tsemppiä kuvauksen/kameran opetteluun! :)

   Kiitos ja mukavaa viikkoa sinullekin! :)

   Delete
 2. Kiitos vinkeistä! Niinhän se on, että tekemällä oppii parhaiten! Jostain syystä mä olen vaan huono aloittamaan mitään, jos en ensin ole perinpohjaisesti saanut tutustua aiheeseen. Niin ja et sinä todellakaan näytä teiniltä tannareissa!:) Mä olen miettinyt, että miten sun (ja muiden paljon korkkareita käyttävien) jalat kestää jatkuvaa koroilla kävelyä!? Minäkin käyttäisin niin mielelläni korkoja paljon enemmän, mutta jalat ei vaan siedä niitä. Tein teininä ja vähän sen jälkeenkin tosi paljon hallaa jaloilleni kävelemällä paljon koroilla, joissa oli vielä silloisen muodin mukaisesti kapea kärki. Lopulta jaloissa oli kohtia, jotka olivat niin kipeät, että niiden hipaisukin tuntui kipuna. Ja jalkani poikittainen kaari laskeutui, joka sekin aiheuttaa paljon ongelmia nykyään.

  Niin ja toivottavasti innostusta riittää sinulla jatkossakin päivittämään blogia ahkerasti! Ainakin niin ahkerasti, kuin hyvältä tuntuu.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa-a, enpä osaa sanoa miten jalkani kestävät korkkareita, mutta so far so good. Aloin itse käyttämään korkoja vasta parikymppisenä ja jossain vaiheessa käytin oikeastaan pelkästään korkoja, mutta sitten jalkojen kunto alkoi mietityttämään, vaikkei ongelmia ollutkaan. Rupesin sitten käyttämään enemmän myös korottomia kenkiä ja nykyään tulee käytettyä aika tasaisesti molempia. Syksyisin ja keväisin enemmän korkoja, kesällä taas matalia sandaaleja ja balleriinoja, ja talvella suurimmaksi osaksi hieman matalampikorkoisia kenkiä (kun hyviä korkeakorkoisia talvikenkiä on niin vaikea löytää!). Hyvillä korkkareillahan sitä kävelisi vaikka kuinka pitkään (vaikka jos paljon kävelee, niin toki se jossain vaiheessa päkiöissä tuntuu), huonoilla taas sitten ei. Mutta hyvän pointin otit esiin, jalkojen terveys on tärkeä muistaa, kun näillä jaloilla olisi kuitenkin kiva kävellä vielä kahdeksankymppisenäkin! Voin vaan kuvitella miten ikäviä kaikenlaiset jalkavaivat voivat pahimmillaan olla... :/

   Delete